Produkty własne

Produkty własne

prażone orzechy

Prażone orzechy

Nasze zakłady pozwalają na przetwarzanie (prażenie, blanszowanie,  sortowanie, smażenie, krojenie i mielenie) orzechów, migdałów i sezamu.  W naszej ofercie posiadamy orzechy prażone: całe, połówki, cięte, orzechy ziemne w łupinach (fistaszki),  orzechy ziemne prażone w oleju i solone, mączka z orzechów ziemnych prażonych, orzechy laskowe prażone, blanszowane, całe i krojone, mączka z orzechów laskowych prażonych oraz pistacje i nerkowce.

Miazga arachidowa wytwarzana jest z orzechów arachidowych, które najpierw są prażone, a następnie poddane procesowi mielenia w mikromłynie. Wykorzystywana jest  głównie w cukiernictwie i piekarnictwie.

pasty

Miazga arachidowa

marcepan

Marcepan

Marcepan to masa z najdrobniej zmielonych słodkich migdałów, utartych z cukrem. Służy do  wyrobu tortów, mazurków, ciastek i barwionych dekoracji.

Nasze zakłady dostosowane są do wytwarzania różnego rodzaju past. W naszej ofercie posiadamy pastę ziemną, laskową i migdałową.

Pasty

mąka arachidowa

Mąka arachidowa

Mąka arachidowa powstaje przez zmielenie orzechów ziemnych. Wykorzystywana jest głównie w cukiernictwie i  piekarnictwie.