Firma Atlanta Poland S.A. posiada dwa zakłady produkcyjne w Gdańsku oraz we Włocławku, w których przetwarza swoje produkty. Każdy z zakładów wyposażony jest w nowoczesne linie produkcyjne.
Ciągłe inwestycje w park maszynowy sprawiają, że cały czas podwyższamy konkurencyjność naszych produktów na rynku.
Proces produkcji na każdym etapie jest starannie i rzetelnie kontrolowany przez naszych specjalistów.
W Zakładzie w Gdańsku mamy możliwość prażenia, blanszowania, sortowania, smażenia, krojenia, mielenia orzechów, migdałów i sezamu.
Dodatkowo produkujemy masy marcepanowe i arachidowe oraz pasty orzechowe.
W Zakładzie we Włocławku produkujemy bakalie konfekcjonowane. Do produkcji wykorzystujemy następujące surowce: owoce suszone, orzechy, migdały i ziarna. W celu zachowania najwyższej jakości produktów posiadamy zabezpieczenia w postaci sortownika laserowego oraz detektora rentgenowskiego. Uniwersalność naszego parku maszynowego daje nam swobodę i elastyczność w konstruowaniu portfolio produktów zgodnie z potrzebami klientów w oparciu o odpowiedni dobór asortymentu, gramatury oraz opakowań.