Nasze zakłady pozwalają na przetwarzanie (prażenie, blanszowanie, sortowanie, smażenie, krojenie i mielenie) orzechów, migdałów i sezamu. W naszej ofercie posiadamy orzechy prażone: całe, połówki, cięte, orzechy ziemne w łupinach (fistaszki), orzechy ziemne prażone w oleju i solone, mączka z orzechów ziemnych prażonych, orzechy laskowe prażone, blanszowane, całe i krojone, mączka z orzechów laskowych prażonych oraz pistacje i nerkowce.
Miazga arachidowa wytwarzana jest z orzechów arachidowych, które najpierw są prażone, a następnie poddane procesowi mielenia w mikromłynie. Wykorzystywana jest głównie w cukiernictwie i piekarnictwie.
Marcepan to masa z najdrobniej zmielonych słodkich migdałów, utartych z cukrem. Służy do wyrobu tortów, mazurków, ciastek i barwionych dekoracji.
Nasze zakłady dostosowane są do wytwarzania różnego rodzaju past. W naszej ofercie posiadamy pastę ziemną, laskową i migdałową.
Mąka arachidowa powstaje przez zmielenie orzechów ziemnych. Wykorzystywana jest głównie w cukiernictwie i piekarnictwie.