Chipsy i wiórki kokosowe wytwarzane są z wysuszonych i przetworzonych owoców palmy kokosowej. Wszystkie części orzecha kokosowego są użyteczne. Jego miąższ można spożywać w postaci surowej oraz jest przetwarzany na wiórki, chipsy, mleko, soki, olej, ocet oraz cukier kokosowy.
Pochodzenie: Filipiny, Sri Lanka, Indonezja, Wybrzeże Kości Słoniowej
Chipsy i wiórki kokosowe zachowują wszystkie wartości odżywcze owoców palmy kokosowej, czyli są bogactwem białka, żelaza, wapnia, magnezu, potasu, kwasu foliowego oraz witaminy E i C.
Dowiedź się skąd pochodzą nasze surowce
Zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych w związku z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (RODO) z dnia 27.04.2016 r. Kliknij po więcej informacji.